12 September 2009

Disappointment is not

...that bad, after all.
Atâta vreme cât suntem suficient de puternici ca să mergem mai departe. Ele ne ajută să creştem mari şi puternici. Sunt ca vitaminele, doar că nu au un gust prea bun. Am învăţat, de-a lungul blogului, să citesc dincolo de cuvinte. Întotdeauna. Şi dincolo de cuvinte, de cele mai multe ori, am descoperit laşitate. Şi am învăţat că laşitatea e uneori mai urâtă decât minciuna. Pentru că dacă o minciună poate avea motive mai mult sau mai puţin îndreptăţite, laşitatea e ceea ce suntem. Şi mai mult decât atât, e nevoie de ani pentru a prinde curaj. Dar cum trăim într-o lume în care nici măcar anotimpurile nu mai au timp să îşi ducă treaba la bun sfârşit, cine mai are atâta răbdare încât să aştepte ca unii oameni să se schimbe?
Mai mult decât sistemul solar, uneori e bine să primenim aerul. Să luăm aşternuturi curate, cearceafuri albe şi să punem busuioc sub pernă şi mentă la fereastră. Să ştergem tot cu buretele, să scuturăm totul de praf şi să ne bucurăm de soarele rece al dimineţii. Pentru că, dragilor, s-a făcut în sfârşit toamnă. :)
E nevoie de oameni noi, de locuri noi, de experienţe noi. Într-un cuvânt, de schimbare. Şi ar trebui să ne bucurăm de viaţă mai mult decât oricând. Chiar dacă vor fi momente în care lucrurile nu ies cum vrem noi. Trebuie să credem că e mai bine că s-a întâmplat aşa. Că viaţa trebuie trăită prin zâmbete şi voie bună. Că trebuie să fim noi înşine schimbarea pe care vrem să o vedem la ceilalţi. Că putem să vedem soarele şi printre nori, dacă ne străduim puţin. Să aveţi un weekend de toamnă minunat şi o săptămână plină de evenimente!

4 comments:

  1. O fată, Roxana cred, m-a învăţat că dezamăgirea nici măcar nu există, e doar o mare şi gogonată iluzie. Viaţa e mai simplă şi mai frumoasă de atunci:)

    ReplyDelete
  2. How can one learn/teach something like that?

    ReplyDelete
  3. Nu ştiu, singura care ştie cu adevărat e Roxana. Şi Roxana e de mult timp dată dispărută, dar nimeni nu e dezamagit că n-au găsit-o încă, avem răbdare!

    ReplyDelete
  4. :( E ciudat că nimeni nu e dezamăgit că Roxana nu a apărut încă!

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare