01 October 2010

lucrurile marunte

incep din ce in ce mai mult sa cred ca lucrurile marunte sunt cele care ne fac cu adevarat  fericiti. lucrurile marunte si puterea noastra de a intelege ca viata e acum, aici. ca trecutul nu mai exista si ca viitorul este deja frumos pentru ca prezentul inseamna o secunda astfel incat traim intotdeauna pe jumatate in viitor.

suntem ceea ce gandim. si mai mult decat atat, noi alegem ceea ce gandim. stiu, uneori ni se pare ca ne inunda voci care nu sunt ale noastre si chiar daca stim ca ar trebui sa ne gandim la altceva ca sa ne fie mai bine, ascultam tot de vocea aceea sacaitoare care este, in mod evident, tot a noastra.

e greu drumul spre reintalnirea cu tine, cel sau cea de acum multi ani de zile, cand erai inca un copil si nu erai impartit intre constient si subconstient.

iar astazi, astazi incerc sa imi amintesc unde si cum si ce s-a intamplat. stiu "de ce"-ul, incerc sa-mi dau seama cum sa rezugravesc. poate ca trebuie sa o iau cu pasi marunti. mioana marc mi l-a trimis in dar pe tzandarica, motanul ei pasionat de cuvinte. mi-a amintit de un motan despre care cred ca a scris chiar ana blandiana.

tzandarica a facut ferfenita o pagina dintr-o agenda, o pagina pe care cu siguranta m. marc scrisese lucruri frumoase. dar l-a lasat, l-a lasat pe tzandarica sa fie fericit, sa rupa foaia aceea cu labutele, sa o sfasie intr-o joaca a lucrurilor simple si a unor lectii de viata. tzandarica a facut ferfenita "materialul". stia ca mioanei marc ii vor ramane in minte cuvintele, iar in inima bucuria de a-l fi facut pe el fericit.

iar momentele in care sunt din nou cu mine sunt cele in care stiu ca pot sa fac din nou ceea ce imi propun. si mai stiu ca trebuie sa schimb totul, ca poate verde ursuz ar trebui sa fie jurnalul unei schimbari (sa le tinem evidenta cu eticheta noua), nu al unei reamintiri in permanenta a unor lucruri care ar trebui facute, dar care nu se intampla niciodata.

incep chiar de acum. promit. promit stari de bine si-mi promit iubire si multe zambete. si mai promit sa cred ca o sa functioneze. functioneaza. zambesc.

No comments:

Post a Comment

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare