01 September 2012

I'm not saying I know better, I'm just sharing what I've learned so far

rodeo niotilffem
pana la urma, fiecare crede in ce vrea. dar daca tot alegi sa crezi in ce vrei si ai aceasta libertate, de ce sa nu alegi sa-ti fie bine?

poti sa ajungi sa fii in permanenta dezamagit atunci cand, in loc sa traiesti acum si aici si sa faci in permanenta ca prezentul sa fie minunat, iti proiectezi fericirea peste mari si tari, peste ani distanta, peste kilometri departare, ca si cum fericirea ar fi o destinatie la care acum nu ai cum sa ajungi.

in viitor, orice e posibil. imi doresc sa ajung in japonia intr-o buna zi si stiu ca este cat se poate de posibil si realizabil. dar nu imi fac din asta un motiv de nefericire. nu imi concentrez prezentul in jurul acestei dorinte care poate sa se implineasca sau nu.

astfel de dorinte exista in viata noastra mereu. de cate ori nu ne spunem ca atunci cand vom ajunge in punctul x vom fi cu adevarat fericiti? ca acum ne lipseste y, nu avem parte de x si cine stie cat va mai dura pana cand vom face rost de cine stie ce alta lipsa mai gasim.

dar nu privim in jur sa vedem cat de mult avem deja. cat de multe ne-a oferit deja viata asta fara sa ceara nimic inapoi decat sa o pretuim si sa o traim frumos si din plin. ce e mai minunat decat o dimineata insorita in prima zi din septembrie? cum sa nu gasesti in familie, in prieteni, in sanatate, in faptul ca poti face orice si iti poti schimba viata cum doresti incepand de azi, suficiente motive de fericire?

si nu spune nimeni ca e usor. dar e o expresie frumoasa care spune "who wants an easy life? it's boring!". nu e insa nici greu. te implineste. asta simti cand incepi sa intelegi ce inseamna sa traiesti toate cele 24 de ore si sa nu mai pierzi notiunea timpului fiindca luni, marti, miercuri, joi, vineri, sambata si duminica au parut o singur azi nesemnificativa.

traieste acum si traieste frumos. bucura-te de faptul ca poti schimba tot. si nu renunta, o sa-ti ia o vreme sa incepi sa simti asta in mod constant. dar cand o sa intelegi ca fericirea vine din interior, o sa intelegi de ce nu e o destinatie si ca esti deja acolo unde trebuie sa fii.

No comments:

Post a Comment

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare