21 August 2013

presupun

ne pricepem tare bine sa ne facem rau. cred ca ne facem rau si atunci cand credem ca ne facem bine. sunt lucruri pe care as putea sa vi le enumar. stiu ca imi fac rau, dar continui sa le fac. abia cand incercam sa ne facem bine apare greul. si-atunci, de multe ori, renuntam. si ne intoarcem la a ne face rau. ganditi-va putin. sigur aveti lucruri din-astea pe lista. lucruri pe care incercati sa le taiati, sa le scoateti din viata voastra. de un an, de doi, de sapte.

e clar ca ne pricepem mult mai bine la rau. fiindca o sa fie mai usor intotdeauna sa ne lasam in voia lucrurilor care se dezlantuie si cresc de la sine. cu binele trebuie sa duci o lupta continua, pentru bine trebuie sa muncesti zi de zi, binele te stoarce de energie si parca te rasplateste numai dupa ce ai muncit impotriva curentului. dar fix asa trebuie sa se intample. fiindca recompensa e una care te implineste cu adevarat.

cand ne facem rau, binele aparent e unul care ne rasplateste pe moment si-atat. si e o rasplata dulce, placuta. si pentru toate momentele astea, pentru toata senzatia asta de usor, nu mai facem multe dintre lucrurile pe care ar trebui sa le facem ca sa ne fie cu adevarat bine. fiindca e usor sa-ti faci rau, e usor sa nu mai faci ce ai vrea cu adevarat.

e greu sa te schimbi. e greu sa ajungi acolo unde iti doresti. e greu sa vezi ca nu exista un covor pe care sa ti-l intinda cineva dinainte. si e greu sa vezi ca uneori trebuie sa treci prin multe de unul singur. si, daca nu lupti, toate astea te umplu de amaraciune. si n-ai vrea sa devii a bitter one, nu-i asa? pentru toate astea trebuie sa luptam. impotriva curentului de rau. raul ala aparent bun. confortabilul. obisnuinta. amintirea de a fi intr-un fel. rezistenta fata de ceea ce vrem, de fapt, sa facem. frica.

dar asa trebuie sa fie. daca binele e prea usor, atunci nu e bine. cred ca devine cu adevarat usor abia dupa mult timp, cand am trecut deja prin aceste lupte. poate peste cinci ani o sa vad altfel lucrurile. cu atat mai bine. cand ajungi sa te contrazici peste ani, inseamna ca ai invatat ceva.

No comments:

Post a Comment

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare