13 May 2014

de-a uitarea


azi ne desprindem, uitam tot, stergem. ne ducem mana la inima si dam totul uitarii. n-a fost nimic, pe unii oameni parca nici nu i-am cunoscut vreodata.

nu-i un exercitiu placut, cui ii convine sa invoce o batranete inaintea varstei, un glas tremurat si-o inima slaba? nimanui, dar ne face uneori iubirea sa nu ne mai putem tine pe picioare.

obosesti sa mergi cu mana intinsa, pregatita sa-l prinda pe celalalt, obosesti pana cand incepi sa uiti voit. fortat. dureros. cert e ca incepi sa te indopi cu uitare fiindca altminteri doare de la o zi la alta, dor strafulgerarile astea, sperantele, sansele, nimicurile, firimiturile, duca-se.

te-ai speriat atunci si te sperii si acum si te-nteapa inima si nu mai vrei. fiindca inima nu-i facuta sa doara, e facuta sa creasca si sa bata cu dragoste, nu cu incrancenare. si nici de furie nu trebuie sa-i fie manat ritmul.

si cand obosesti, cand obosesti de-adevaratelea, oricat ar fi de dureros, alegi sa uiti. dar stii, stii si tu, ca pe oamenii aia i-ai cunoscut si te-au facut un om mai bun fiindca asa ai ales.

azi scutura-te de speranta ca lucrurile se vor intoarce din trecut, se vor orandui frumos in jurul tau si te vei trezi in amintirile de care acum nu te mai saturi.

uita-le fiindca inima ta o sa bata iar, doar ca mai intai trebuie sa te desprinzi si sa dai uitarii. iti garantez ca-n inima ta incape intreg universul chit ca tu simti acum ca ori nu mai e loc pentru nimeni, ori pentru un singur om.

e rau oricum, sa o inchizi asa, e rau si-o sa te doara. e un exercitiu iubirea si sa stii ca uneori se uita. si as vrea sa-ti spun ca vom trai o mie de ani, dar n-as baga mana in foc.

e o frumoasa zi cu ploaie, asa sa spui cand ploua mult si infinit. e o frumoasa zi cu ploaie.


2 comments:

  1. Un mare MULȚUMESC, Verde Ursuz!

    mi-ai venit mereu în întâmpinări consolatoare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu îţi mulţumesc, mă bucur de fiecare semn sau vizită!

      Delete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare